Προγράμματα που έχω στο Pocket PC μου (2)

Για τον καθένα από μας τα «βασικά και απαρραίτητα» προγράμματα διαφέρουν ανάλογα με τις ανάγκες και τη χρήση που κάνουμε στις συσκευές μας. Τα προγράμματα που ανέφερα στο πρώτο μέρος, ανήκουν στην κατηγορία αυτών που παρατήρησα ότι χρησιμοποιεί η πλειοψηφία των κατόχων pda και βόλεψαν και μένα. Υπάρχουν όμως και άλλα, λιγότερο ίσως σημαντικά, αλλά εξίσου απαρραίτητα ή βολικά για μένα, που μου κάνουν πιο εύκολη τη ζωή σε σχέση με τη χρήση του pocket pc.

SMS Delivery Receipt Fix: Παραδέχομαι ότι δεν θυμάμαι απ’ έξω ούτε τον αριθμό του κινητού μου. Το να θυμάμαι σε ποιά επαφή αντιστοιχεί το νούμερο που εμφανίζεται πχ. στο sms που με ενημερώνει ότι κάποιος πήρε τηλέφωνο όσο δεν είχα σήμα ή είχα κλειστό το κινητό είναι αδύνατο. Με αυτό το fix το νούμερο γίνεται όνομα και σταμάτησα να παίρνω τηλέφωνα για να μάθω …ποιός με πήρε τηλέφωνο.
moBlue: Η τοποθεσία που αποθηκεύουν τα windows mobile τα αρχεία που μεταφέρονται μέσω bluetooth είναι το /My Documents στην κύρια μνήμη του pocket pc. Αυτό με δεσμεύει ως προς το μέγεθος των αρχείων που μπορώ να μεταφέρω, αφού η διαθέσιμη χωρητικότητα είναι περιορισμένη. Αντίθετα στην κάρτα μνήμης μπορώ να αποθηκεύσω μεγαλύτερα αρχεία. Με αυτό το μικρό προγραμματάκι, εκτός από την ενεργοποίηση και απενεργοποίηση της δυνατότητας μεταφοράς αρχείων μέσω bluetooth, μπορώ να επιλέξω και την τοποθεσία αποθήκευσης. Μπορώ να ορίσω σε ένα xml αρχείο τη διαδρομή, όπως και να φτιάξω φίλτρα για αποθήκευση διαφορετικών ειδών αρχείων σε ξεχωριστές διαδρομές.
pBar: Ελαφρύς και γρήγορος task manager, που διαθέτει shortcuts για λειτουργίες του pda, για μερικά βασικά προγράμματα, καθώς και για ενεργοποίηση συνδέσεων όπως πχ. του wifi.
BatteryStatus: Plugin για την οθόνη «Σήμερα» που δίνει πληροφορίες για διάφορα μεγέθη, όπως θερμοκρασία, χωρητικότητα, μπαταρία, κατανάλωση, χρήση επεξεργαστή, μηνύματα δικτύου και πολλά άλλα.
Hellenic Calendar: Μικρή εφαρμογή του Δημήτρη Παπαδημητρίου, για να βλέπουμε τις ονομαστικές γιορτές και τις αργίες. Εναλλακτική λύση για όσους δεν θέλουν να χρησιμοποιούν μόνιμα today plugin, όπως είναι το πολύ καλό Eortologio (περισσότερα).
MemMaid: Πρόγραμμα που καθαρίζει το pocket pc από άχρηστα αρχεία, καταχωρήσεις στη registry που δεν χρειάζονται πια, cookies, logs και μας δίνει τη δυνατότητα για διάφορες ρυθμίσεις, όπως ποιά προγράμματα να ξεκινάνε με το λειτουργικό.
SJphone: Softphone που μας επιτρέπει να κάνουμε πολύ φτηνές ή και δωρεάν κλήσεις αν έχουμε πρόσβαση στο internet μέσα από ασύρματο δίκτυο (περισσότερα).
vTap: Εφαρμογή που επιτρέπει να βρίσκουμε και να βλέπουμε video στο Youtube ή οπουδήποτε στο διαδίκτυο καθώς και να ψάχνουμε στη wikipedia. Η σύνδεση μέσω wifi στο internet και εδώ απαρραίτητη, αλλιώς οι χρεώσεις δεν συμφέρουν.
A2DPToggle: Today plugin που επιτρέπει να επιλέγουμε αν θέλουμε να έχουμε ήχο από τα ηχεία του pda ή από τα A2DP bluetooth ακουστικά μας.

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s