I need a (mobile) hero

Τρελλένομαι για gadgets. Μου αρέσει να τα ψάχνω, να συγκρίνω τα χαρακτηριστικά τους, να βλέπω τις δυνατότητές τους, να διαβάζω απόψεις και κριτικές και να διαλέγω ποιο θέλω, άσχετα αν θα το αποκτήσω ποτέ ή όχι. Συχνά «παθιάζομαι» με κάποιο από αυτά. Το ψάχνω στην παραμικρή του λεπτομέρεια, διαβάζω ότι πέσει στην αντίληψή μου γι αυτό και ελπίζω κάποτε να το αποκτήσω.

Συνήθως είναι κάποιο μοντέλο που ΘΑ ή μόλις έχει κυκλοφορήσει, αφού ψάχνω τα πιο εξελιγμένα χαρακτηριστικά. Ώσπου να βγει, συνήθως, έχω βρει νέο αντικείμενο του πόθου ή το βλέπω και απογοητεύομαι από την εμφάνιση ή την αίσθηση …και η ζωή συνεχίζεται. Εννοείται ότι δεν χρειάζομαι τα περισσότερα από αυτά που βάζω σαν κριτήρια, αλλά αυτή είναι η «αξία» του gadget. Η χαρά που δίνει και η γοητεία που ασκεί είναι στο «παραπάνω», όχι στο απαρραίτητο.

Τους τελευταίους 3-4 μήνες ο τομέας που έχω στραφεί, είναι τα κινητά και τα pda. Μέσα σε αυτό το διάστημα έψαξα και ενημερώθηκα για τόσα, όσα δεν είχα μάθει σε όλη την προηγούμενη ζωή μου, σχετικά με το αντικείμενο. Πριν ήταν οι mp3 players και μετά …ποιός ξέρει; Σήμερα το μεσημέρι, απρογραμμάτιστα και ξαφνικά αποφάσισα να πεταχτώ εδώ κοντά, σε ένα πολυκατάστημα με σχετικό «θέμα», να δω τι καινούριο «παίζει».

Μου δώθηκε έτσι η ευκαιρία να παίξω για λίγο με ένα μοντέλο που είχα ξαναδεί αλλά είχα ενστάσεις και δύο καινούρια που ήθελα πολύ να δω από κοντά. Μιλάω για τα Nokia N95 8GB, Nokia N82 και htc Touch Cruise.

Τα χαρακτηριστικά, τις δυνατότητες και τα διάφορα μικρά ή μεγαλύτερα προβλήματα που παρουσιάζουν, τα είχα ήδη μελετήσει και ο καθένας μπορεί να βρει πολλές τέτοιες συζητήσεις με μια μικρή gοogloέρευνα. Ήθελα όμως να τα δω από κοντά, να νιώσω την αίσθηση που αφήνουν σαν συσκευές και να παίξω λίγο μαζί τους. Να ξεκαθαρίσω ότι μιλάμε για διαφορετικά πράματα μεταξύ τους, άλλο πράμα τα Nokia, άλλο το Cruise. Τα πρώτα έχουν Symbian λειτουργικό, πληκτρολόγιο και δεν διαθέτουν οθόνη αφής. Το Htc έχει windows mobile 6 για λειτουργικό και ο χειρισμός του γίνεται είτε με γραφίδα, είτε με τα δάχτυλα. Έχοντας πια μια έστω και μικρή εμπειρία από windows mobile, ήθελα να δω πιο πολύ τα nokia και κυρίως το n82, που ήταν αυτό που «έψαχνα» τον τελευταίο καιρό πιο πολύ.

n95

Το n95 είναι ελάχιστα παλιότερο μοντέλο και το είχα ήδη απορρίψει λόγω διάρκειας της μπαταρίας (σημαντικό), κόστους σε σχέση με τα θετικά και τα αρνητικά του (πολύ σημαντικό) και γιατί δεν δίνει τη δυνατότητα χειρισμού με αφή (αν τα παραπάνω αρνητικά δεν υπήρχαν, δεν θα έπαιζε ρόλο). Εξακολουθεί όμως να είναι το πιο όμορφο από όλα, αν και αυτό είναι υποκειμενικό.

n82

Το n82 από άποψη χαρακτηριστικών ήταν αυτό που ανταποκρίνονταν περισσότερο στα κριτήριά μου. Φακός με 5 MP, όπως και στο n95, αλλά με flash xenon και προστατευτικό, είναι ένα μεγάλο συν. Επίσης η χρήση κάρτας μετράει θετικά για μένα, γιατί σε περίπτωση που χρειαστεί το κινητό να πάει για επισκευή, τουλάχιστον έχεις πρόσβαση στα δεδομένα σου. Μεγάλο συν επίσης η χαμηλότερη τιμή. Όμως η εμφάνιση και η αίσθηση που μου άφησε ήταν απογοητευτικά. Είχα την αίσθηση ότι κρατάω κάτι ψεύτικο και χοντροκομμένο, οπότε η μικρότερη οθόνη και τα πλήκτρα, φάνηκαν αμέσως μεγαλύτερα μειονεκτήματα από ότι ίσως να ήταν, αν το κινητό ήταν πιο όμορφο, στιβαρό και κομψό.

Htc Cruise

Το Htc Cruise ήταν μια μικρή έκπληξη. Η κατασκευή του δεν είναι κάτι ιδιαίτερο, δίνει αίσθηση «πλαστικού», αλλά είναι σαφώς καλύτερη από αυτή του n82. H φωτογραφική μηχανή είναι 3 MP και δεν έχει flash, ούτε προστασία. Όμως ο χειρισμός του είναι απόλαυση. Το λειτουργικό μου ήταν γνωστό μιας και έχω περάσει wm6 στο p3600 και είχα παίξει για λίγο καιρό με τον «κύβο» του touch, μετά από custom εγκατάσταση. Το native touch interface όμως είναι άλλη αίσθηση. Ταχύτερο και ανταποκρίνεται όπως πρέπει. Η ταχύτητα ωφείλεται βέβαια και στην παραπάνω RAM του Cruise, σε σχέση με το p3600. Eκτός λοιπόν από …παιχνίδι, ο «κύβος» είναι φοβερή αίσθηση και ευκολία. Ένα άλλο στοιχείο που μου άρεσε είναι ο τρόπος προήγησης με τον scroll wheel. Ασυνήθιστη από τη χρήση του, μου έκανε μεγάλη εντύπωση η ευκολία, η ταχύτητα και η «απαλή» αίσθηση που άφηνε η αλλαγή μεταξύ των διάφορων επιλογών. Αν είχε flash, 5άρι φακό, ίσως λίγο πιο δυνατό επεξεργαστή, νομίζω θα είχα βρει το νέο αντικείμενο-στόχο.

Στο «δρόμο» λοιπόν ξανά για το επόμενο απόλυτο gadget. Να θυμηθώ να παρακολουθώ τις φήμες και το τι θα ισχύσει τελικά για το Nokia n96 (μα είναι αυτή μπαταρία που σχεδιάζουν να του βάλουν; 950mAh; ) και το  Samsung i900 (αυτό παραέχει καλά χαρακτηριστικά για να είναι αληθινό).

Ψώνισα κιόλας εκεί που πήγα, δεν κοίταζα μόνο. Λουράκι, «άγραφα» cd και ear pads, που τα χάνω συνέχεια. Ανυπόμονη καθώς είμαι, ώσπου να ζεσταθεί το αμάξι («αν η θερμοκρασία στο ECU monitor δεν πάει 50 C ΔΕΝ ξεκινάς»…) για να γυρίσω από την εξόρμηση, προσπάθησα να περάσω το λουράκι στο pda. Δεν μπόρεσα όμως γιατί χρειαζόμουν …βελόνα. Έτσι γυρνώντας ακολούθησε ο παρακάτω διάλογος με τον καλό μου:
– Μα να μην έχεις μια βελόνα στο αμάξι…
– Πως δεν έχω. Κοίταξες στο ντουλαπάκι με τα …ραφτικά;
(Ακόμα γελάω…)

Ο τίτλος είναι …εμπνευσμένος από το Holding out for a hero με την Bonnie Tyler

Advertisements

8 thoughts on “I need a (mobile) hero

  1. Το iphone είναι ακόμα αρκετά «νέο». Ξεχωριστό και όμορφο αλλά θέλει «στρώσιμο». Κατά τη γνώμη μου, σε σχέση με τα χρήματά που κοστίζει, του λείπουν πράγματα. Πιστεύω πάντως με 2-3 αλλαγές να είναι killer-phone. Ήδη ακούγεται για ανοιξιάτικο 3G 😉
    To E71, τουλάχιστον αυτό που έχω δει σαν Ε71 και αν δεν έχω μείνει πίσω στις εξελίξεις, αν και με καλά χαρακτηριστικά δεν μου αρέσει σαν εμφάνιση. Για κάποιον όμως που δεν ενδιαφέρεται για μεγάλη οθόνη και θέλει πληκτρολόγιο, ναι θα είναι καλή επιλογή.

    Καλώς ήρθες 🙂

  2. Ευχαριστώ, πειραματίζομαι. Δεν υπάρχουν πολλές επιλογές σε θέματα. Ίσως κάποια στιγμή δω την πιθανότητα για αλλαγή και hosting κάπου αλλού, ώστε να μπορώ να πειραματιστώ και με plugins και ότι άλλα «παιχνιδάκια» έχει να προσφέρει το wordpress.

    Επί του θέματος, πριν κάμποσο καιρό είχα δει ένα video demo για το android και είχα μείνει. Όταν αυτό περάσει στη χρήση και με δεδομένο ότι μιλάμε για ανοιχτό λογισμικό, θα έχουμε να δούμε πρωτόγνωρα πράματα. 😀
    (Αυτό είχα δει: http://www.youtube.com/watch?v=1FJHYqE0RDg )

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s