Καινούριο "παιχνίδι" για το internet

Μου αρέσουν τα καινούρια ¨παιχνιδάκια¨ είτε πρόκειται για ένα σούπερ φορητό υπολογιστή με «διαστημικά» χαρακτηριστικά, είτε για ένα usb stick με υλικό που αντέχει στις κακουχίες, είτε για ένα πρόγραμμα ή add-on που αλλάζει τον τρόπο που έχουμε μάθει να κάνουμε πράγματα. Όταν βέβαια το «παιχνιδάκι» έχει να κάνει με το internet γίνεται ακόμα πιο ενδιαφέρον, αφού το διαδίκτυο (σερφάρισμα, έρευνα, διασκέδαση, επικοινωνία) είναι σημαντικό κομμάτι της μέρας μου (βλέπε απαρραίτητο).

To PicLens είναι ένα add-on για τον Firefox (όχι ακόμα για την beta έκδοση, ούτε έκδοση για linux), τον Safari και τον Internet Explorer, που επιτρέπει να βλέπουμε φωτογραφίες στο internet σαν slide-show, χρησιμοποιώντας ολόκληρη την οθόνη. Μπορούμε να πλοηγηθούμε ανάμεσα στις μικρογραφίες των εικόνων που έχουμε επιλέξει και να δούμε σε φυσικό μέγεθος μόνο όποιες μας ενδιαφέρουν.

Δίνει μια «κινηματογραφική» αίσθηση στον τρόπο που βλέπουμε τις εικόνες και μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε ένα μεγάλο αριθμό δικτυακών τόπων όπως: Flickr, Smugmug, DeviantArt, Photobucket, Picasa, Facebook, MySpace, Bebo, Hi5, Friendster, καθώς και σε έρευνα για εικόνες στο Google, Yahoo, Ask, Live, και AOL. Ο αριθμός των sites που δίνουν τη δυνατότητα να χρησιμοποιούμε το PicLens μεγαλώνει συνέχεια.

Για να ενεργοποιηθεί το add-on αρκεί να περάσουμε το ποντίκι πάνω από μια εικόνα (σε δικτυακό τόπο που υποστηρίζει το PicLens) και να πατήσουμε το βελάκι (play) που εμφανίζεται στην κάτω αριστερή γωνία της φωτογραφίας. Ανάλογα τον browser και το λειτουργικό που χρησιμοποιούμε, πρέπει να εγκαταστήσουμε και την κατάλληλη έκδοση.

Το δοκίμασα σε OS X και Safari (από εκεί και οι οδηγίες-παρατηρήσεις, άρα σε άλλο browser ή λειτουργικό μπορεί να διαφέρουν λίγο), μιας και χρησιμοποιώ την beta έκδοση του firefox, που δεν υποστηρίζεται ακόμη. Στα screenshots φαίνεται το desktop, όπως ακριβώς γίνεται κατά τη διάρκεια χρήσης του PicLens. Με τη σειρά: Picasa αποτελέσματα εικόνων για «space», Google αποτελέσματα για «Led Zeppelin» και Flickr τυχαίες ενδιαφέρουσες φωτογραφίες.

space Led Zeppelin Flickr
Advertisements

2 thoughts on “Καινούριο "παιχνίδι" για το internet

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s