Μετρώντας απώλειες και το φλασάρισμα του p3600

Έχω δυσκολίες να συνειδητοποιήσω ότι μεγαλώνω. Όχι ότι δεν τραβάω τα ζόρια που αναλογούν στα άτομα της ηλικίας μου και στις συνθήκες ζωής των «μεγάλων», αλλά κάπου μέσα μου κάτι δεν κολλάει. Σα νάχει γίνει κάποιο λάθος και να είμαι για rollback στη database της ζωής μου. Αυτά όμως γίνονται μόνο στο pc και όχι στη ζωή. Συνεχίζω λοιπόν τον καθημερινό αγώνα γεμάτη απορία, για το πως είναι δυνατό να μεγάλωσα και πως συνέβει αυτό σε μένα.

Πριν λίγο καιρό, είχα αυτή τη συζήτηση με ένα φίλο από τα παλιά. Μου είπε λοιπόν κάτι, που μπορεί να μην με έφερε στο παρόν, αλλά μου έδωσε μια ιδέα για το πως μπορώ να καταλαβαίνω αν έχει περάσει ο καιρός. Καταλαβαίνεις λέει ότι μεγάλωσες από τα πράγματα που έχεις αφήσει πίσω σου. Και έχω πολλά τέτοια. Σα να ξεκαθάρισε λοιπόν λιγάκι το τοπίο. Το μεγάλωμα και οι απώλειες είναι ποσά ανάλογα. Ο χρόνος μετριέται με πράγματα που χάνουμε και με πράγματα που αφήνουμε πίσω μας.

Άλλες φορές γιατί ήρθε ο καιρός τους να τελειώσουν, άλλες γιατί πρέπει, άλλες γιατί αναγκαζόμαστε, άλλες γιατί εμπιστευτήκαμε λάθος άτομα, όποιος και νάναι ο λόγος, πάντα μετρώντας απώλειες. Καμμιά φορά αναγκαζόμαστε να φύγουμε κι ας μην θέλουμε για να μην χάσουμε τον αυτοσεβασμό ή την αξιοπρέπειά μας. Άλλες φορές χωρίς να μπορέσουμε να πούμε ούτε γειά σε άτομα που δεν θα θέλαμε να τα αφήσουμε έτσι, γιατί κάναμε λάθος επιλογές ή γιατί ζυγίσαμε προτεραιότητες. Είναι και εκείνες οι φορές που το να αφήσεις κάτι πίσω, μπορεί να αποδειχτεί το πιο δύσκολο πράγμα στη ζωή μας. Οι επιλογές, οι αναγκαιότητες και τα λάθη όμως έχουν το κόστος τους και πρέπει να το πληρώνουμε. Οποιαδήποτε κι αν είναι η τιμή, γιατί δεν έχω χειρότερο από τους δειλούς και όσους δεν μπορούν να αντιμετωπίσουν κατάματα τη ζωή και το κόστος των επιλογών τους.

Πρόσφατα έπρεπε να αφήσω κάτι πίσω μου. Ήταν σημαντικό κομμάτι της ζωής μου τα τελευταία χρόνια και δεν ήταν (και ακόμα δεν είναι πολλές στιγμές) εύκολο. Που και που άτομα από εκείνο το κομμάτι εμφανίζονται ξανά και χαίρομαι πολύ. Σήμερα εμφανίστηκε ακόμα ένα και με δυο σειρές πραγματικά με συγκίνησε. Δεν τα καταφέρνω καλά με τα λόγια για να πω πως αισθάνθηκα. Λέω πολλά και ποτέ δεν καταφέρνω να εκφράσω αυτό που θέλω και νιώθω. Έτσι θα κάνω την πιο «άθλια» προσπάθεια να «εκφραστώ», με το δικό μου τρόπο (ή να του χαλάσω το pocket pc). Με ένα tip σε κάτι που ξέρω ότι μπορεί κάποια στιγμή να του φανεί χρήσιμο, αφού ξέρω ότι έχει το «εργαλείο».

Φλασάροντας το htc p3600 με τον πιο ασφαλή (σχετικά) τρόπο:

Η αλλαγή της έκδοσης ROM έχει πάντα κινδύνους. Μπορεί οτιδήποτε να συμβεί και να καταλήξουμε με ένα άχρηστο pocket pc. Ένα κρασάρισμα σε κάποια εφαρμογή, ένα πρόβλημα στον υπολογιστή, μια usb σύνδεση που διακόπηκε, ένα χαλαρό καλώδιο, πολλά μπορούν να πάνε στραβά. Στραβά βέβαια πάντα μπορεί να πάει κάτι, αλλά υπάρχει τρόπος να αποφύγουμε τουλάχιστον τους παραπάνω κινδύνους. Ο τρόπος είναι να φλασάρουμε από την SD κάρτα.

Προετοιμασία:

Κατεβάζουμε την rom που ήδη έχουμε περασμένη στο pda αν δεν την έχουμε αποθηκεύσει και τη rom που θέλουμε να περάσουμε. Αν δεν είναι πακέτο και είναι σε μορφή exe, κάνουμε extract το περιεχομένο με το winrar (σε linux και mac με το cabextract) γιατί μας ενδιαφέρει το RUU_signed.nbh. Κρατάμε back up όλα όσα θεωρούμε σημαντικά (επαφές, email κλπ.). Αν θέλουμε να χρησιμοποιήσουμε ξανά στη rom που είχαμε και πριν, με ένα πρόγραμμα backup (χρησιμοποιω το sbp backup) κάνουμε full back up του συστήματος. Έτσι αν θελήσουμε να επιστρέψουμε, απλά φλασάρουμε τη rom και περνάμε από πάνω το back up. Τα πάντα γίνονται όπως πριν το πείραμα σε λιγότερο από ένα τέταρτο. Η SD κάρτα που θα χρησιμοποιήσουμε πρέπει να είναι σε fat32 και να μην έχει label. Μπορεί να περιέχει αρχεία, αυτό δεν επηρεάζει τη διαδικασία, ούτε θα σβηστούν. Αντιγράφουμε στο root της κάρτας το αρχείο RUU_signed.nbh και το μετονομάζουμε σε TRINIMG.nbh. Φροντίζουμε να έχουμε φορτισμένο το p3600 ή το συνδέουμε στο φορτιστή.

Διαδικασία:

Πατάμε ταυτόχρονα τα Power button Camera button και κάνουμε Reset (Eίναι ο τρόπος να μπούμε στον bootloader. Αν κάτι δεν κάναμε καλά θα δούμε τον bootloader, οπότε πάμε τη διαδικασία από την αρχή). Αν η μετονομασίες και όλα έγιναν σωστά θα δούμε την παρακάτω οθόνη:

boot screen

Πατάμε το Power button και ξεκινάει η διαδικασία. Κρατάει αρκετά και μπορεί σε κάποιο σημείο να φαίνεται ότι «κρέμασε» αλλά συνήθως 😛 ολοκληρώνεται. Όταν αυτό συμβεί, κάνουμε ένα Soft reset και αρχίζουμε να στήνουμε τη νέα μας rom. Τα παραπάνω με λιγότερα λόγια.

Όλα τα παραπάνω γίνονται με ευθύνη του κατόχου και όχι δική μου, μιας και δεν είμαι άτομο που αντέχει τα βάρη. 😛

Advertisements

One thought on “Μετρώντας απώλειες και το φλασάρισμα του p3600

  1. Παράθεμα: Αφήνοντας κομμάτια ζωής και το φλασάρισμα του p3600 · Pocket PC News and Reviews

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s