Στη βεράντα

Τα καλοκαιρινά βράδια η βεράντα είναι το καλύτερο σημείο του σπιτιού. Ίσως γιατί έχει μια μεγάλη κούνια όπου μπορεί κάποιος να αράξει με τις ώρες. Ίσως γιατί είναι στο πίσω μέρος και δεν έχει υπερβολικό θόρυβο. Ίσως γιατί κοιτάει προς τη δύση και έχει ωραία χρώματα στον ουρανό, καθώς πέφτει το βράδυ.

Είναι λοιπόν απόψε τα πιτσιρίκια μου και παίζουν καθώς κάνουν κούνια, ενώ εγώ σερφάρω, ευχαριστώντας σιωπηλά το θεό του wi-fi. Κάποια στιγμή μυρίζει καπνός. Μετά από μια μικρή έρευνα που δεν έδειξε κάτι επικίνδυνο, ο μικρός πήγε να κάνει εγκατάσταση το νέο παιχνιδάκι που του κατέβασα, ενώ ο μεγάλος έμεινε να συζητήσουμε.

Ξάπλωσε λοιπόν στην κούνια και αρχίσαμε συζητήσεις για μετεωρίτες και γαλαξίες ενώ άπλωνα τα ρούχα. Κατά διαστήματα, όταν με βλέπει να πίνω το αναψυκτικό που καταναλώνω σα μέτοχος στην εταιρία παραγωγής, μου τραγουδάει: «Coca cola woman for a coca cola man«.  Κάποια στιγμή σταματάει ερωτήσεις και τραγούδι και λέει:

-Μ: Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί φοβάμαι τόσο την πυρκαγιά. Σίγουρα δεν έχει πάρει κάτι εδώ γύρω φωτιά;

-Εγώ: Πολλές φορές είναι καλό πράγμα ο φόβος γιατί μας βοηθάει να μην πάθουμε κακό κάνοντάς μας πιο προσεχτικούς και ναι, σίγουρα δεν έχει πάρει φωτιά. Δεν υπάρχει πια τόσος καπνός, μυρίζει μπριζόλες και δεν υπάρχει πουθενά φλόγα. Εξάλλου δεν θα σας άφηνα να πάθετε κάτι. Αν ήταν να σας βάλει κάποιος φωτιά, θα σας έβαζα εγώ που με βασανίζετε.

-Μ: Να γιατί δεν συζητάμε πολύ εμείς οι δύο. Γιατί με το παραμικρό ανάβεις.

-Εγώ: Πας καλά; Πότε βρε ούφο ανάβω;

-Μ: Συνήθως αυτό κάνεις, γι αυτό είπα να αρχίσουμε πάλι να μιλάμε και να αναθερμάνουμε τη σχέση μας.

-Εγώ: Ναι αλλά μου την πέφτεις πάλι.

-Μ: Καλά μην κάνεις έτσι, ήταν απλώς μια ζεστή χειρονομία.

Κάπου εκεί βλέπω ότι με κοιτάει πονηρά. Σκέφτομαι το διάλογο και ανακαλύπτω το λογοπαίγνιο με τη φωτιά. Άφησα τα άπλωμα και άρχισα να τον κυνηγάω, ενώ αυτός φώναζε: «Δεν έχεις χιούμορ, δεν έχεις χιούμορ, θα περάσεις δύσκολη εφηβεία«.

Νεολαία… Κανένας σεβασμός πια :tease:

Advertisements

3 thoughts on “Στη βεράντα

  1. @ stav Έχουν μπλέξει αλλά δεν ξέρουν πόσο πολύ ακόμα :shifty: Όσο για τα υπόλοιπα… οι μικρές απολαύσεις της ζωής :what: :P@ ξξ Μπα τι βλέπω… Αναστήθηκες δικτυκά αλλά η κακία παραμένει. Κατάφερες να κάνεις format και εγκατάσταση του Hardy, ντροπή του καλλιτεχνικού κόσμου; :harhar:

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s