Msi Wind, Wireless και επαφές στενού τύπου

Είναι γνωστό ότι η ασύρματη κάρτα του msi wind κάνει κόλπα. Σε άλλους περισσότερα, σε άλλους λιγότερα. Σε κάποιους βελτιώθηκε με νέους drivers, σε άλλους όχι. Σε γενικές γραμμές δεν είναι και τόσο σίγουρο αν θα συνδεθείς ασύρματα, όταν θα το χρειάζεσαι.

Αυτού του είδους τα προβλήματα τα αντιμετώπισα και γω. Μια στις τρεις φορές σύνδεση και συνήθως όταν το χρειαζόμουν πιο πολύ, ήταν κάποια από τις 2 φορές που δεν συνδέονταν. Δοκίμασα νέους drivers, απενεργοποίηση ασφάλειας στο access point, σφάξιμο κόκορα σε σταυροδρόμι, αλλά βελτίωση δεν είδα. Έτσι αποφάσισα να παραγγείλω μια άλλη, συμβατή κάρτα, για να κάνω τη δουλειά μου.

Μη έχοντας όμως αλλάξει άλλη φορά τέτοιου είδους κάρτα σε φορητό, θέλησα πριν την πάρω, να εξασφαλίσω ότι θα μπορέσω να τη βάλω. Έτσι άνοιξα το φορητό, έβγαλα την κάρτα και την ξανάβαλα. Αφού είδα ότι η διαδικασία ήταν παιχνιδάκι, έκανα την αγορά. Αυτά συνέβησαν πριν μια βδομάδα.

Από τότε η ασύρματη κάρτα δουλεύει συνέχεια και στα δύο λειτουργικά, πολλές ώρες τη μέρα, χωρίς ούτε μια φορά να δυσκολευτεί να συνδεθεί ή μια τυχαία αποσύνδεση. Μιλάω για την κάρτα που είχε πάνω το wind, δεν την άλλαξα ακόμα. Το διάστημα είναι αρκετό και άρχισα να αναρωτιέμαι τι μπορεί να άλλαξε με την αφαίρεση και τοποθέτηση, της ίδιας κάρτας.

Η σύνδεση όπως ήταν στην αρχή:

Τελικά θυμήθηκα ποιά ήταν η μοναδική αλλαγή που έκανα και αυτή χωρίς να το σκεφτώ. Απλά μου φάνηκε πιό σωστό να είναι έτσι. Το ένα από τα δύο βυσματάκια που συνδέονταν πάνω στην κάρτα, αυτό από την εξωτερική πλευρά, είχε τέτοια φορά, που ακουμπούσε πάνω σε μια από τις βίδες που έκλειναν το εξωτερικό καπάκι. Τότε δεν έδωσα ιδιαίτερη σημασία, απλά μου φάνηκε πιο λογικό να το στρίψω έτσι, ώστε να μην ακουμπάνε μεταξύ τους.

Με κόκκινο η τελική σύνδεση:

Από τότε η ασύρματη σύνδεση δουλεύει άψογα. Δεν ξέρω αν είναι τυχαίο, μα πιστεύω πως έχει σχέση. Όσο έχω το wind εντός σπιτιού, θα συνεχίσω να το δοκιμάζω. Όταν όμως θα υπάρξει ανάγκη να δουλέψει οπωσδήποτε, τότε θα βάλω τη νέα μου κάρτα.

Αν μπορεί κάποιος με το ίδιο πρόβλημα να το δοκιμάσει ώστε να το διασταυρώσουμε, θα ήταν καλό. Για να μην μείνω με την απορία. Είναι δυνατό να έχουν κάνει ένα τόσο σημαντικό λάθος σύνδεσης, τόσο χτυπητό, που μπορεί να το σκεφτεί και μια άσχετη;

Advertisements

2 thoughts on “Msi Wind, Wireless και επαφές στενού τύπου

  1. Ίσως η κάρτα του να μην είναι και η καλύτερη…

    Αλλά ΝΑΙ! Μπορεί να έχουν κάνει τέτοιο σχεδιαστικό λάθος. Άλλοι κατασκευαστες έχουν λάθη στη σχεδίαση της μητρικής και μετα κολούν καλωδιακια επανω… χαχαχα. Το έχω δει σε ACER, Toshiba… κλπ…

    Παιζει να μην έχεις πλέον προβλημα… Αλλά αναρωτιέμαι κανένας άλλος στο νετ δεν έχει αναφέρει κάτι παρόμοιο?

  2. Η περίπτωση να είναι κανείς τόσο ανασφαλής, ώστε να βγάλει και να βάλει την ίδια κάρτα και όχι να την αντικαταστήσει με τη μια, ίσως να μην είναι και τόσο συνηθισμένη. 😛

    Φαντάζομαι ότι μετά την τοποθέτηση της νέας κάρτας και ο πιο ανίδεος, φροντίζει να μην έρχονται σε επαφή μεταλλικά μέρη μεταξύ τους, οπότε η κάρτα θα δουλέψει και είναι λογικό να αποδωθεί στη νέα κάρτα. Όλα αυτά βεβαια είναι υποθέσεις.

    Μια πρόχειρη έρευνα όμως, έδειξε πως το παραπάνω έχει βάση γιατί κάτι σχεδόν παρόμοιο παρατήρησε και κάποιος άλλος κάτοχος msi wind. (8o μήνυμα, εδώ)

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s