Εγκατάσταση Ubuntu 8.10 σε usb flash disk από το live cd

Βρήκα και δοκίμασα τον παρακάτω οδηγό από το pendrivelinux. Δίνει τη δυνατότητα να εγκαταστήσουμε το Ubuntu 8.10 σε ένα εξωτερικό usb δίσκο, χωρίς να έχουμε εγκαταστήσει Ubuntu ή άλλο λειτουργικό αφού γίνεται μέσα από το live cd. Ταυτόχρονα μας επιτρέπει να αποθηκεύουμε δεδομένα και ρυθμίσεις.

Εκκίνηση του script

Για τη δημιουργία του λειτουργικού τσέπης χρειαζόμαστε το live cd του Ubuntu 8.10, δυνατότητα σύνδεσης στο internet μέσα από αυτό και ένα usb flash 2 GB ή μεγαλύτερο, αν κάνουμε την εγκατάσταση με το script.

Επιλογή usb flash

Κατεβάζουμε την beta έκδοση του Ubuntu 8.10 ή περιμένουμε λίγες μέρες για την rc ή μέχρι το τέλος του μήνα για να έχουμε την τελική έκδοση και τη γράφουμε σε cd. Κάνουμε επανεκκίνηση του υπολογιστή και επιλέγουμε στο BIOS να ξεκινήσει από το live cd. Μόλις η διαδικασία ολοκληρωθεί συνδέουμε το usb flash. Κατόπιν ανοίγουμε την κονσόλα και δίνουμε με τη σειρά τις εντολές:

wget pendrivelinux.com/downloads/u810/u810.sh

chmod +x u810.sh && sh u810.sh

Στη συνέχεια ακολουθούμε τις οδηγίες στην οθόνη. Όταν η διαδικασία ολοκληρωθεί, μπορούμε να ξεκινήσουμε το νέο μας λειτουργικό επιλέγοντας μέσα από το BIOS σαν πρώτη συσκευή για εκκίνηση, το usb flash.

Ολοκλήρωση της διαδικασίας

Αν θέλουμε να χρησιμοποιήσουμε χειροκίνητο τρόπο για τη δημιουργία της εγκατάστασης, οδηγίες υπάρχουν εδώ.

Advertisements

3 thoughts on “Εγκατάσταση Ubuntu 8.10 σε usb flash disk από το live cd

  1. Ναι, επίσης στο 8.10 περιλαμβάνεται ήδη το πακέτο usb-creator και μάλιστα στο cd εγκατάστασης, σαν το επίσημο εργαλείο γι αυτή τη δουλειά.

    Απλά μου αρέσει να δοκιμάζω τρόπους και να βλέπω εργαλεία διάφορα, με μια προτίμηση σε αυτά που μπορώ να παρακολουθήσω τι κάνουν, μέσα από το script. :secret:

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s