The Bizarre Cathedral, η M$ και η σεξουαλική διαπαιδαγώγηση

Δε νομίζω πως υπάρχει έστω και ένα άτομο, που σε συζήτηση για λειτουργικά, λογισμικό και γενικά εναλλακτικές και ελεύθερες επιλογές, να μην άκουσε το απόλυτο: «Αν δεν ήταν η M$ και τα windows, ο κόσμος δε θα μάθαινε τους υπολογιστές».

Δεν θα πω τίποτα σχετικά, έκανε αγώνα η M$  να πείσει γι αυτό, μην της το χαλάσω. Η M$ είναι ο θεός και ο Bill είναι ο προφήτης του. Χωρίς αυτούς δεν θα υπήρχε ο κόσμος των υπολογιστών.-

Πρόσφατα το ξανάκουσα. Κάθε φορά λοιπόν που το ακούω, στο μυαλό μου σχηματίζεται μια απάντηση, μια παρόμοια δήλωση, αλλά τόσα χρόνια δεν την έχω πει ούτε μια φορά. Συνήθως λέω «ναι έπαιξαν σημαντικό ρόλο», κάτι που το πιστεύω εξάλλου και αφήνω το συνομιλητή στον κόσμο του και στις δουλειές του. Συνήθως να αναβαθμίσει τη virus database ή να βρει cr@ck για τα demo προγράμματά του.

Όταν λοιπόν το ακούω, σκέφτομαι ότι είναι της ίδιας «αξίας» με τη δήλωση: «Αν δεν υπήρχαν οι εκδιδόμενες επί χρήμασι (sic) γυναίκες, ο κόσμος δε θα γνώριζε το σεξ». Ναι ίσως κάποιοι, δε θα το αμφισβητήσω, από την άλλη όμως ίσως να γνώριζαν τον έρωτα. Κανείς δεν ξέρει τι και πως θα γίνονταν αν ήταν αλλιώς τα πράγματα. Είναι όμως εξωπραγματικό να πιστεύουμε ότι δεν θα γίνονταν τίποτα. Είναι ενάντια στη φύση και στους νόμους του σύμπαντος.

strip

freesoftwaremagazine

Advertisements

8 thoughts on “The Bizarre Cathedral, η M$ και η σεξουαλική διαπαιδαγώγηση

 1. βασικά πολλά κατασκευάσματα δεν πετυχαίνουν, ενώ είναι κατά πολύ περισσότερο άριστα από αυτά που αναδεικνύονται και διαγράφουν μεγαλοπρεπή πορεία σε διάφορους τομείς, όλες τις εποχές που γνωρίζω…

  πολλά στραβά κι ανάποδα! τι να θυμηθεί κανείς; τους επεξεργαστές alpha της digital; το miniDISK της SONY που το έσβησε η μαγνητική κασέτα; την άρνηση της IBM να υιοθετήσει τον Billάκο και το MS-DOS; την κυριαρχία των PC στα σαφώς ανώτερα Apple Lisa & Mac στην «αρχή του χρόνου»;

  Δεν έχουν νόημα πιστεύω αυτές οι κουβέντες. Μεταξύ φίλων βέβαια όλα έχουν σημασία όπως και πλάκα (σαν το κόμικ)

 2. Πλην όμως στη microsoft δεν υπάρχει ανταπόκριση του τύπου «αυτό δεν το χρειάζεσαι!», η οποία είναι η κατάρα του linux.., την έχω συναντήσει πολλάκις. Και σίγουρα το ό,τι αν και δωρεάν ακόμα έχει χαμηλά ποσοστά δείχνει πως σίγουρα κάτι γίνεται στραβα.

  • @tolisbak,
   την κατάρα του linux που περιγράφεις δεν την συνάντησα ποτέ. Ή έστω κανείς γνωστός μου δεν τόλμησε να μου πει αν χρειάζομαι κάτι, όταν εγώ είχα αποφασίσει ότι το θέλω.
   Περιπτώσεις να μην μπορώ άμεσα να χρησιμοποιήσω hardware (ή software που η εταιρία δεν έβγαζε έκδοση για linux και έπρεπε να βρω εναλλακτικό και όχι αυτό που είχα συνηθίσει και ευτυχώς υπήρχε και ήταν και free) που είχα πάρει, χωρίς να εξετάσω αν είναι όντως hardware σοβαρό, στο linux, έχω συναντήσει ΜΟΝΟ στην περίπτωση που η εταιρία παραγωγής του δεν είχε driver για linux και ήταν αρκετά καινούριο ώστε να φτιάξουν driver οι linux προγραμματιστές και να μου τον χαρίσουν.

   Αυτό όμως δεν είνει μείον του linux. Σε αυτό τον τομέα τα windows είναι εντελώς στον πάτο. Κάνε μια default εγκατάσταση linux και μια windows. Μην εγκαταστήσεις κανένα έξτρα driver και μετά πες μου σε ποιό δουλεύουν τα πιο πολλά ή και όλα και ποιό έχει 1 folder σε μέγεθος χαρτοπετσέτας στο desktop.

   Θα συμφωνήσω στο ότι πάει κάτι στραβά. Όχι όμως στο linux. Στην ανθρώπινη φυλή. Δεν είναι πρόβλημα των φρούτων και των λαχανικών που εχει γεμίσει ο τόπος σαβουροφαγητά. (Έχω δει εκεί που ψωνίζω τον χασάπη να πετάει κομμάτια, που είναι για τα σκουπίδια, σε ένα κουβά και μετά ο πιτσιρικάς του να τα πηγαίνει στο δίπλα σουβλατζίδικο). Δεν είναι πρόβλημα των ανθρώπων με αξία που χάνονται, ενώ προβάλονται τα τσόκαρα. Δεν είναι πρόβλημα των ταινιών και εκπομπών με περιεχόμενο που η τηλεόραση έχει γεμίσει με σαβούρα.

   Αυτή είναι η δική μου άποψη.
   Καλημέρα 🙂

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s