Για το πάντα όλα

Σε ένα πλανήτη μακριά από δω υπήρχε ένα διαμαντένιο βουνό ένα εκατομμύριο μέτρα ψηλό. Και όλοι ξέρουμε πόσο σκληρό είναι το διαμάντι.

Από την κορυφή αυτού του βουνού περνούσε ένα πουλί μια φορά κάθε ένα δισεκατομμύριο χρόνια. Θαύμαζε από κει ψηλά τις ομορφιές του πλανήτη, χάζευε τη λάμψη των ωκεανών ως πέρα μακριά και περίμενε μαγεμένο όλη τη μέρα μέχρι να δύσουν και οι δυό ήλιοι που έλαμπαν στον ουρανό. Τότε, με τις πρώτες δροσιές της νύχτας, χτυπούσε μια και μοναδική φορά με το ράμφος του το διαμαντένιο βουνό και έφευγε.

Ο καιρός που έκανε το πουλί να εξαφανίσει το διαμαντένιο βουνό με αυτή τη διαδικασία, ήταν μια στιγμή μπροστά στην αιωνιότητα. Το «πάντα» διαρκεί πραγματικά πολύ. Μα είμαστε άνθρωποι και δεν κάνουμε για πολλά πολλά. Τα πολύ μεγάλα και τα πολύ μικρά μας ξεφεύγουν. Δεν έχουμε παρά μια ζωή και όχι μια αιωνιότητα. Ας είναι το «πάντα» όσο η ζωή μας. Εντάξει δίκαιο μου κάνει. Μα πόσο πιο λίγο; Τι «πάντα» είναι αυτό να κρατάει μέρες, μήνες, άντε κάνα χρόνο;

«Θα σε αγαπάω για πάντα», «Θα είμαι μαζί σου για πάντα», «Ένα σκοπό έχω στη ζωή μου, να μην αφήσω τον άνθρωπο που με γέννησε και σένα, μαζί σου για πάντα». «Θέλω να σε κάνω ευτυχισμένο για πάντα». «Για πάντα». Το «για πάντα» κρατάει πολύ και το παίρνω στα σοβαρά. Ίσως γι αυτό να μην τόχω πει ούτε μια φορά ως τώρα.

Όταν ξεκίνησα να γράφω είχα στο μυαλό μου εκτός από το πάντα, να γράψω και μερικές ακόμα ιστορίες. Ούτε σε αυτές θα υπήρχε κοάλα. Αυτή θα ήταν η εισαγωγή. Και μάλλον έτσι θα μείνει. Στην εισαγωγή.

Advertisements

30 thoughts on “Για το πάντα όλα

 1. Το ‘πάντα’ το ποτέ και άλλες ‘βαριές’ κουβέντες, θέλουν ανάλυση με στίχο με ποίηση με μουσική.
  Βάλε μας καμιά ροκιά να συνοδεύει τον προβληματισμό μας.
  Με μουσική αντιλαμβάνεσαι καλύτερα τέτοιες έννοιες

 2. Ήδη καθώς ακούω No Heavy Petting, νοιώθω οτι φτανει καποιος πολυ μακριά με μουσικές, λέξεις, έννοιες.
  Αυτό είναι το πολύ, για το πάντα βάλε κι άλλη μουσική…

 3. Αν υπήρχε το «για πάντα» θάταν κάπως έτσι. Τουλάχιστον έτσι το νιώσω αυτή τη στιγμή, κάποια άλλη ίσως αλλιώς.

  httpv://www.youtube.com/watch?v=4MR6D7tL38U

 4. Ο καθένας μας ζει το δικό του πάντα για πάντα, είτε αυτό διαρκεί έναν αιώνα, λίγα χρόνια, λίγες μέρες, λίγες στιγμές.
  Αυτός είναι ο κόσμος του, αυτός είναι ο χρόνος του, η ζωή του τα πάντα όλα.
  Αν αυτό το χαρίσει σε σένα τότε είναι το καλύτερο δώρο που μπορεί να σου κάνει.
  Μετά όλα ξεθωριάζουν και μένουν άψυχα αντικείμενα ποτισμένα ζωή και αναμνήσεις που αφήνουν μια αίσθηση νοσταλγίας σε νέες ψυχές που θα τα βρούν, θα σταθούν μια στιγμή και θα συνεχίσουν το δικό τους πάντα.

  • Μπορεί κάποιος να μου δώσει τη στιγμή, το τώρα, με περιτύλιγμα το πάντα και να το θεωρεί το καλύτερο. Για μένα όμως είναι κοροϊδία, απάτη.

   Αν αυτό που περιγράφεις μου το δώσει στο περιτύλιγμα του «ζούμε το τώρα», «αρπάζουμε τη στιγμή» είναι μια χαρά και είμαι μέσα.

   Η παρουσίαση όμως με ποιητικές εκφράσεις του παραμυθιάσματος δεν είναι για μένα. Είμαι πρακτικό άτομο. Μπορεί να θέλω κάτι πολύ και να μην λογαριάζω τίποτα, ούτε αν θα αντέξει, ούτε αν αυτό ή το άλλο. Αν όμως αυτό το κάτι μούρθει με 3ετή, 5ετή ή ισόβια εγγύηση, έχω άλλες απαιτήσεις και είμαι διατεθιμένη να επενδύσω άλλα, να πληρώσω περισσότερα.

   Η στιγμή που θα μου χαρίσει κάποιος είναι πολύτιμη, αρκεί να μην με παραμυθιάζει για να με κλέψει. Και όχι, το να ονομάζουμε το κρέας ρεβύθια δεν σημαίνει ότι νηστεύουμε όταν το τρώμε. Και το τώρα δεν είναι για πάντα. Το τώρα μπορεί να κρατήσει για πάντα, δεν είναι το ίδιο όμως και θεωρείται πάντα όταν κρατήσει τόσο. Και όχι ο άλλος δεν το θεωρεί έτσι, το χρησιμοποιεί να εισπράξει περισσότερα κάνοντας απάτη εν γνώση του. Το θεωρώ υποκρισία, τι να πω; 🙂

   ΥΓ. Και να παραμυθιάζεται και ο άλλος ότι θα κρατήσει για πάντα πάει στο καλό, τα λάθη από πάθη είναι τα αγαπημένα μου, αλλά εν γνώση του να πουλάει φύκια για μεταξωτές κορδέλες… ξεφτίλα. :what:

   • Αντικριστό χωρίς φωτιά δεν πρόκειται να ψηθεί και θα μείνετε με τα ρεβύθια.
    Φαντάσου να γνωρίζεις έναν άνθρωπο και να λες καλός μ@λ@κας θα είσαι και εσύ…
    Ή να του βγάζεις το 2ετές, 3ετές, 5ετές συμβόλαιο και να λες:
    Το 2ετές περιλαμβάνει #$%$%%$
    Το 3ετές περιλαμβάνει #$%$%%$, @#$#@ και #$%$
    και το
    Το 3ετές περιλαμβάνει #$%$%%$, @#$#@, #$%$ και μια πίτσα δώρο.
    Αντε ρε! Που πήγε ο ρομαντισμός;

   • Δε διαφωνώ μαζί σου σε γενικές γραμμές. Εδώ δεν ξέρω τι θα γίνει αύριο και θα πάρω στα σοβαρά κάποιον που λέει «για πάντα» με το καλημέρα; Καλύτερα να κρατήσω μόνο την πίτσα 😛

    Σε ειδικές όμως διαφωνώ. Επειδή σε αυτά τα πράγματα δεν γίνονται συμβόλαια (όπως τόπες και συ) γι αυτό λέει ο καθένας τις μλκς του και γι αυτό εκείνος που δεν τις λέει έχει άλλη αντιμετώπιση από μένα (με ή χωρίς πίτσα).

    Αυτός/ή που πουλάει το «για πάντα» με ανταλλάγματα (γιατί για το αντάλλαγμα το κάνει αλλιώς θα το εφάρμοζε και δεν θα τόλεγε, αλλά η εφαρμογή θέλει χρόνο και η αρπαχτή συναισθημάτων και όχι μόνο είναι για σήμερα) για μένα είναι στον πάτω της διατροφικής αλυσίδας.

    Άλλο ρομαντισμός, άλλο ψάχνω για μ@λ@κ@ να παραμυθιάσω :what:

    Μπορεί όμως απλά νάχουμε διαφορετικό ορισμό για το ρομαντισμό 🙄

   • Εγώ απλώς λεώ ότι πολλές φορές αρκεί απλως να αφεθούμε χωρίς πολλή καχυποψία και φόβο. Και δεν μιλάμε με την πρώτη, θέλει τον χρόνο του. Αλλά αν τελικά αντιμετωπίζεις τα πάντα με καχυποψία τότε τι εμπιστεύεσαι τελικά;

    Ας πούμε να βάλουμε το κοάλα ή να μείνουμε για πάντα με το τζάουντι;
    Τα ρεβύθια είναι μαγειρεμένα με ζωμό κρέατος ή με κύβο κνορ;
    Άραγε θα άρεσαν στον NdC τόσο πολύ τα ροβύθια εαν κάπιος του έλεγε από πριν ότι είναι βρασμένα με ζωμό … κοάλα;
    Λέμε τώρα… κουβέντα να γίνεται.

    (Τελικά να το βάλω το κοάλα ή θα τρέχω πάλι; )

   • Συνεχίζοντας το ποταπό έργο μου, να επισημάνω ότι στην περίπτωσή μας τα ρεβύθια είναι όλα τα λεφτά! :hehe:

 5. Δηλώνοντας εξαρχής ένοχος για την υποβάθμιση της συζήτησης, διερωτώμαι τι γίνεται στην περίπτωση που τα ρεβύθια έχουν βράσει αποκλειστικά και μόνο σε ζωμό κρέατος! :harhar:

  Είμαι πεπεισμένος ότι όποιος φάει το παραδοσιακό πιάτο «ρεβύθια με προβατίνα» που μαγειρεύει αργά, σε φωτιά με ξύλα, ο Γιάννης στο Μαρουλά Ρεθύμνου, θα ξεχάσει τις νηστείες, τις θρησκείες, τα κοάλα και τα πάντα όλα. Δεν υπάρχει, λέμε! :worthy:

  Και πάλι συγνώμη για το ποταπό της παρέμβασής μου αλλά, μεσημέρι έρχεται κι έχουν αρχίσει να τρέχουν τα σάλια μου με τη συγκεκριμένη σκέψη.. :food:

  Α ναι, ξέχασα.. κάνει και αντικριστό! 😥

  • Την υποβάθμισες εντελώς τη συζήτηση του ανωτάτου επιπέδου :oh no:
   …Και με έκανες και πείνασα, άσε που δεν ήξερα τι είναι αντικριστό και χρειάστηκε να googlάρω. Το βρήκα όμως και ένα έχω να πω:
   Είμαι αδικημένο ταλέντο. Τόσα χρόνια όλα τα φαγητά …αντικριστά τα κάνω και κανείς δεν μου το αναγνωρίζει. Ο φούρνος είναι απέναντι από το ψυγείο που περιέχει τις πρώτες ύλες. Τι άλλο θέλουν πια; :sealed:

 6. Συνέχεια από δω:
  Στον αυθορμητισμό και στις «χωρίς φρένα» καταστάσεις είμαι μέσα. Με τον καιρό η αίσθηση δεν κεντρίζεται εύκολα οπότε δυνατά συναισθήματα είναι ευπρόσδεκτα χωρίς πορτιέρη, έστω και αν εμπεριέχουν και πόνο σε κάποια γωνιά τους. Το χειρότερο που μπορείς να πάθεις είναι να χρειαστεί να αναρρώσεις. Και γω είμαι κακό σκυλί οπότε, αν και δεν πηγαίνω γυρεύοντας, ξέρω ότι θα επιβιώσω.

  Έλα που όμως όσο και να ξέρεις ότι τέτοιες καταστάσεις σε κάνουν πιο δυνατό και πιο ευαίσθητο, δεν γουστάρεις να τις περνάνε άνθρωποι για τους οποίους νοιάζεσαι, έστω και αν ξέρεις ότι κάπου πρέπει να τα περάσουν για να βρουν «πράγματα» 😉

  Για τα ρεβύθια έχουμε τον ειδικό ρεβυθολόγο, μην του φάω και τη δουλειά 😛

  Σχετικά με την coaloλογία τώρα… O σταθερός αντέδρασε άψογα και είναι στην καλύτερή του κατάσταση. Το msi δεν άντεξε τη μετάβαση. Το coala τούκατσε βαρύ. Κάμερες και usb συσκευές έχουν πάθει conflict και δεν λένε να συνέρθουν, ενώ η bugοαναφορές έχουν πάρει φωτιά. Το netbook του μικρού, ένα Toshiba σχολικό, ήρθε και έδειξε και ψάχνω τρόπο να του το «φάω», για τέτοιο δέσιμο φάσης μιλάμε. Τώρα για το αν λέει να κάνει το βήμα; Αν εξαιρέσεις ελάχιστες περιπτώσεις συνδιασμού hardware, το coala αποδείχτηκε ο βασιλιάς των πιγκουινοειδών :hehe:

 7. Μου φαίνεται ότι τελικά θα υποκύψω στον πειασμό και θα πάω με το coala και ας διαβλέπω πόνο στην γωνία. (αυτές τις φατσούλες πως τις βάζουν ρε γμτ . . . )

  • :blol: Μπορεί και να τη γλυτώσεις 😀

   Αν έχεις κάποιο openID (για να μην κάνεις register) μπορείς να κάνεις log in, βρίσκεται δεξιά κάτω από το φωναχτήρι. Εκεί λοιπόν, θα δεις μια επιλογή +Smileys, αν κάνεις κλικ θα δεις τα …ελάχιστα smileys που έχω προσθέσει. Κάνοντας κλικ σε αυτό που σου αρέσει θα εμφανιστεί ο κώδικας στο edit box που υπάρχει για να ποστάρεις στο φωναχτήρι. Copy/paste όπου θες.

   Βέβαια δεν κάνουμε όλο αυτό συνέχεια, οι περισσότεροι εδώ τριγυρνάνε κάμποσα χρόνια και έχουν μάθει τα αγαπημένα τους. Αν πάλι βαριέσαι τα log in, δες εδώ τις εμπνευσμένες ονομασίες για ώρα ανάγκης :angel:

   http://img14.imageshack.us/i/screenshotri.png/
   http://img14.imageshack.us/i/screenshot1hx.png/

 8. Γεια σας και από εμένα!
  Να συνεχίσω την ‘κοαλο’συζήτηση’ ;
  Από το upgrade και μετά έχω ‘θέματα’ στο laptop μου…

  ΠΧ: Μετά από ‘suspend’ ο οθόνη είναι κατάμαυρη ενώ ο υπολογιστής λειτουργεί κανονικά. (Στα ubuntu forums λέει ότι συμβαίνει και σε άλλους)

  Επιπλέον εμφανίζονται σποραδικά πράσινες και άσπρες κάθετες γραμμές στο πάνω δεξιά μέρος της οθόνης…

  Και άλλα διάφορα…Δεν θα σας κουράσω άλλο!
  Εσείς βρήκατε Bugs???

  • Καλώς τον 🙂
   Ελπίζω να έλυσες ήδη τα προβλήματά σου, αν όχι, πες μερικές λεπτομέρειες ακόμα μήπως και μια ταυτόχρονη έρευνα φέρει αποτέλεσμα. πχ μοντέλο κλπ.

   Στη δική μου περίπτωση, εκτός από τα 2 «γνωστά» bugs για το msi, όλα τα υπόλοιπα, δεύτερο netbook και σταθερό, δούλεψαν άψογα.

   • Γεια χαρά! Κάποια από τα προβλήματα τα έλυσα και κάποια λύθηκαν σε update (πχ η μαύρη οθόνη κατόπιν suspend).
    Αυτό που δεν έλυσα ακόμα είναι κάποιες κάθετες ‘φούξια’ γραμμές που εμφανίζονται σποραδικά στο πάνω δεξιά μέρος της οθόνης….Επειδή έχω ρωτήσει και κάποιους συναδέλφους που χρησιμοποιούν το distro, μάλλον οφείλεται στην κάρτα γραφικών μου….(Mobility Radeon Μ6)
    Πάντως σε παλιότερα release δεν είχα τέτοια θέματα…

  • Μπερδεμένο αυτο και δεν το πιάνω :scratch:
   Όπως και ναχει, άμα κάτι το αισθάνομαι ολόκληρο, δεν το ψάχνω παραπέρα.
   Αν όμως μοιάζει μισό ή μια είναι και την άλλη δεν είναι, τότε ολόκληρο ή μισό, πάντα ή ποτέ, όλα ή τίποτα… δε φτάνει 😦

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s