Πειράζοντας όπως παλιά, σχεδόν…

Πέρασαν χρόνια, τόσα που περισσότερη ώρα μου πήρε να θυμηθώ πως δουλεύουν τούτον εδώ τον editor, παρά να φτιάξω το «δημιούργημά μου».
Αλλά έκανα μια βόλτα στο reddit και μίλαγαν συνεχώς για ένα pywal, μου βρίσκονταν και το wallpaperάκι (από κει λογικά τόχα τσιμπήσει αλλά πάει καιρός και δε θυμάμαι να δώσω credits) και είπα… γιατί όχι. Μόνο που τώρα η διανομή είναι «σύγχρονη» και ο απλός μου openbox έχει μετατραπεί σε gnome shell. Άσε που εγώ έχω σκουριάσει.

Και ξεκίνησα την κοπτοραπτική ή αλλιώς το mix and match που λένε στο χωριό μου. Έχουμε και λέμε λοιπόν:

To pywal είναι ένα εργαλειάκι σκέτη τρέλα, αν σου αρέσουν τα φρου φρου και τα αρώματα:

Pywal is a tool that generates a color palette from the dominant colors in an image. It then applies the colors system-wide and on-the-fly in all of your favourite programs.

Με αυτό πήρα τη χρωματική παλέτα, αλλά της πείραξα τη σειρά των χρωμάτων (αφού «έσκαψα» λιγάκι να βρω που και πως την κρατάει) να βγαίνει το κοκκινάκι στο highlight του terminator, που τόχα καημό.

Σειρά είχε το θέμα. Σχεδόν ατόφιο arc-red-dark, με πειραγμένο το κόκκινο λιγάκι, ώστε να είναι αυτό της παλέτας του wallpaper. Το παλιό,  κλασσικό find and replace χρωμάτων στο css έχει γίνει βόλτα στο πάρκο με το oomox.

Graphical application for generating different color variations of Oomox (Numix-based), Materia (ex-Flat-Plat) and Arc themes (GTK2, GTK3, Cinnamon, GNOME, Openbox, Xfwm), Archdroid, Gnome-Color, Numix, Papirus and Suru++ icon themes.

Στα εικονίδια δημιούργησα 😛

Βρήκα τα arc icons και τα χρησιμοποίησα σα βάση, αλλά 2-3 πραγματάκια δεν μου άρεσαν.

Πρώτον, χρησιμοποιούν για τις εφαρμογές τα Moka icons (που και γω τα χρησιμοποιώ κατά καιρούς), τα οποία μου φαίνονταν έντονα πάνω στο wallpaper. Έτσι μέσα στο index.theme έβαλα inherit πρώτα τα suru (που μου κάθονταν καλύτερα) και τα υπόλοιπα «κληρονομικά» τα άφησα όπως ήταν.

Δεύτερον τα arc icons είναι… μπλε. Πολύ μπλε. Παντού μπλε. Για τους ειδικούς φακέλους μέσα στο home (places), βρήκα αυτά εδώ τα ταιριαστά, σε αυτό που είχα στο μυαλό μου, εικονιδιάκια και τα «φύτεψα» μέσα στα arc.

Και ερχόμαστε στο τρίτο. Ο default φάκελος στα arc είναι μπλε. Πολύ μπλε. Παντού μπλε. Και γω τον ήθελα κάτι σε καφετουλί, σάπιο μήλο να το πω; για να κολλάει με το -ναι αυτό θα πω- wallpaper.

Έτσι… έσκαψα μέσα στο tree των εικονιδίων και όπου έβρισκα folder.png το άνοιγα στο gimp, εκεί επιλογή του μπλε χρώματος, colorize στο καφετουλί της επιλογής μου και σώσιμο. Δημιουργική ώρα 😛

Τελικά βγήκε αυτό και για την ώρα, το καμαρώνω 😀

 

2 thoughts on “Πειράζοντας όπως παλιά, σχεδόν…

  1. εξακολουθητικα αισθητικα διαμαντακια τα ντεσκτοπ σου, σαν το ποδηλατο τελικα η επιδεξιοτητα σου στο πειραγμα.

    τα φιλια μου

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s